Hvad er det?

 

Hvad for en Fidget Cube?

Er du også en af dem, der sidder og klikker med kuglepennen hele tiden, fumler og piller på alt muligt, laver underlige lyde eller sidder og vipper frem og tilbage på stolen. Så læs med her og find ud af, hvordan du kan holde ham eller hende beskæftiget på anden vis.

Der er bare nogle mennesker, der kan være irriterende, bare på grund af det de gør. Det kan ødelægge både din koncentration og dit humør og tit også sætte din tålmodighed på en alvorlig prøve. Bare han dog for søren snart gad holde op med at klikke på den der kuglepen.

Det kan også være, at du er en af dem, der tit bliver kigget irettesættende på af de andre på i skolen eller på kontoret eller oplever, at vennerne/kollegaerne pludselig komme hen og hiver et eller andet ud af hænderne på dig, som du uden at ane det sidder og fumler med – bare sådan at ren kedsommelighed.

I begge tilfælde opstår der en ubehagelig situation og der opstår en dårlig stemning på kontoret. Og det kan hurtigt komme til at fylde en hel del og sætte sit tydelige spor på hverdagen. Det er ikke rart – hverken for dig der bliver forstyrret og den kollega, der – måske helt uden at vide det – er årsagen til forstyrrelsen.

 
 

Hvad med de hjemlige fredsforstyrrere?

Det kan også være, du har problemet derhjemme. At ungerne – eller i hvert fald en af dem – bare ikke kan sidde stille, men hele tiden skal pille ved et eller andet. Det kan være underkoppen eller tallerkenen på bordet, der lige skal vippes med, siderne i avisen eller bogen, der lige skal bladres lidt i eller også har de et eller andet stykke legetøj, de kan få til at sige en utroligt irriterende lyd.

Ligegyldigt hvad, så er det bare irriterende og det stakkels barn bliver irettesat igen og igen – uden at det ser ud til at hjælpe eller få barnet til at holde op. Sådan en møgunge.


De kan ikke gøre for det

Den kedelige nyhed for dig er, at de ikke kan gøre for det. Hverken kollegaen eller børnene. Det er en reaktion, der kommer helt af sig selv, en slags refleks eller tvangshandling, der oftest skyldes en eller anden grad af kedsommelighed eller mangel på noget fysisk at tage sig til.

Det eneste der er at gøre, er at give de pågældende noget andet, de kan tage sig til, som dels ikke er irriterende for dig og andre og dels altid kan være lige indenfor rækkevidde, når den ubevidste trang til at fumle med noget melder sig.


Løsningen hedder Fidget Cube

Det er et terningformet  Fidget Cube, der indeholder en masse forskellige ting, der kan pilles, rodes og fumles med, uden at det behøver at skabe irritation hos omgivelserne. Samtidig give det en indre ro hos den pågældende og hjælper med til, at vedkommende kan slappe af og koncentrere sig bedre om sit arbejde eller hvad det nu er, han eller hun er i gang med.

Terningen er ikke større, end at den kan ligge i en lomme og dermed altid være klar, når rastløsheden melder sig. Den kaldes også for en stress terning på dansk, netop fordi den er god at stresse af med.


Sådan kan du dimse på en Fidget Cube

På hver af terningens sider sidder der nogle forskellige ting, du kan flytte rundt på, trykke på og dreje rundt. De fleste af tingene er lydløse, men på en af siderne sidder der en stor kontakt, du kan trykkes på. Den kan sagtens larme lige så meget som en kuglepen, men med lidt træning kan den sagtens vippes frem og tilbage helt lydløst – og selv med lyd på, er den hverken nær så højlydt eller skarp, som lyden af en kuglepen, der bliver klikket på hele tiden.

På en anden af terningens sider sidder der et stort joystick. Det kan køres rundt, trykkes ned og trækkes op. Det er også muligt at knipse det rundt med tommelfingeren. Så her er der masser af muligheder for at fordrive kedsomheden.

På den tredje side på terningen, finder du en lille drejekontakt, der minder om en gammeldags, mekanisk lysdæmper. Den kan drejes rundt og er den perfekte erstatning, hvis du har for vane at sidde og køre spidsen af tommelfingeren rundt mod spiserne af din pegefinger og langemand.

På side nummer fire finder du en metalkugle, der kan drejes rundt eller trykkes ned. Trykker du den ned, kører den lidt nemmere rundt. Ovenover – eller nedenunder – finder du tre små hjul, du kan få til at køre rundt. Enkeltvis, to på en gang eller alle tre. Du bestemmer helt selv antallet.

Terningens femte side byder på fem øjne som dem, du normalt finder på en terning. Øjnene her er dog lidt større og udformet som små knapper, du kan trykke på. Nogle af dem har et lille klik indbygget og andre siger ikke noget. Så er det ellers bare at trykke løs.

Terningens sidste side er udstyret med en lille fingerformet fordybning, der er perfekt at sidde og køre spidsen af tommelfingeren frem og tilbage i. Eller en af de andre fingre hvis det virker mere naturligt.

Så uanset hvad det er for en form for kedsomhedshandling, der virker mest tiltalende, så findes den med stor sandsynlighed på en af siderne af Fidget Cube.

 
 

Stressterningen er også god til ADHD og OCD

Selvom Fidget Cube er forholdsvis ny på markedet, er der allerede flere amerikanske eksperter i særligt ADHD, der har været fremme og lovprise dens positive effekt.

For ifølge eksperterne hjælper terningen de ADHD-ramte med at få ro på deres rastløsning. Det øger koncentrationsevnen og forbedrer deres opmærksomhed, så de dels lærer bedre og dels lettere kan få udført deres arbejds- og andre opgaver i hverdagen.

Også personer med OCD må forventes at kunne have en gavnlig virkning af Fidget Cube. For ved hjælp af stress terningen kan der opbygges nogle rutiner, det er til at tage med på farten. Det betyder, at OCD-ramte får nemmere ved at komme hjemmefra. Det kan ofte være et problem, fordi de gentagende gange er nødt til at kontrollere, at der er lukket for vandet, gassen og strømmen, før de kan komme ud af døren.


Gavnlig for blodomløbet

En anden fordel ved Fidget Cube er, at den skulle være gavnlig for blodomløbet. Det viser nyere amerikansk forskning, hvor man målte blodomløbet i benene hos folk. Her bad man forsøgspersonerne sidde stille i tre timer og så vippe med det ene ben og sidde stille med det andet. Det ben folk vippede med, havde et bedre blodomløb.

På samme måde formodes blodomløbet af blive bedre i den hånd, der bruges til Fidget Cube. Så ved at bruge Fidget Cube skiftevis med den ene og den anden hånd, kan folk med dårligt blodomløb i fingrene opnå lindring på deres symptomer.

Så udover at bringe ro til de rastløse og de ADHD-ramte, kan Fidget Cube altså også afhjælpe kredsløbsproblemer.

 
My Fidget Cube Beskyttelse Cover i Blå
?utm_source=popupfeed&utm_medium=popup&utm_campaign=livepromo
clicky cube i sort og sort fidget cube
?utm_source=popupfeed&utm_medium=popup&utm_campaign=livepromo
?utm_source=popupfeed&utm_medium=popup&utm_campaign=livepromo
Clicky Cube™ (LEOPARD)
?utm_source=popupfeed&utm_medium=popup&utm_campaign=livepromo
clicky cube i hvid og sort fidget cube
?utm_source=popupfeed&utm_medium=popup&utm_campaign=livepromo
clicky cube i hvid og blå fidget cube
?utm_source=popupfeed&utm_medium=popup&utm_campaign=livepromo
?utm_source=popupfeed&utm_medium=popup&utm_campaign=livepromo
clicky cube i sort og sort fidget cube
?utm_source=popupfeed&utm_medium=popup&utm_campaign=livepromo
clicky cube i sort og sort fidget cube
?utm_source=popupfeed&utm_medium=popup&utm_campaign=livepromo
Clicky Cube™ (LEOPARD)
?utm_source=popupfeed&utm_medium=popup&utm_campaign=livepromo